ילדה בגן חובה רוצה ללכת לחוג כדורגל
ילד רוצה ללכת לחוג ריקוד.
ילדה שהצבע האהוב עליה הוא שחור
ילד שהצבע האהוב עליו הוא ורוד.
הוא משחק בעיקר עם בנות.
היא משחקת בעיקר עם בנים.
הוא מבקש למרוח לק לגן.
שם…רחוק רחוק בילדות שלנו, עוד בגיל הגן זה מתחיל ככה… בלי מגדריות , בלי גבולות ועם חופש מוחלט להיות מי שאתה רוצה , מה שאתה רוצה ועם מי שאתה רוצה… ובדיוק כמו ששם כל זה מתחיל, שם זה גם נולד – מגדריות .
ילד קטן הולך לגן עם קוקו ומתבייש כיוון שהוא מזדהה עם בנות גילו.
ילד הולך לגן ורוצה נעלי כדורגל .
ילדה מבקשת ללבוש לגן רק שמלות ורודות ומסתובבת.
אז מה בעצם קורה שם בדרך…
הם מפתחים את הזהות שלהם ביחס לבני גילם מתוך רצון להתאים ולהיות חלק מהחברה ובמקרה שלהם מהחברים בגן.
נשמע עצוב לא? ואיפה האינדיווידואל?
בתכלס אנחנו גם קצת אשמים בזה…
תחשבו כמה פעמים קניתם לבן שלכם חולצה ורודה או לבת שלכם מכנסיים בגזרת שקי. גם אנחנו כמבוגרים לפעמים רואים את הדברים דרך משקפיים של מגדר ואפילו עושים את זה עוד משלבי ההריון בהם אנו מתארגנים לקראת הלידה ורוכשים פריטים אלו ואחרים בצבעים שכביכול תואמים למין העובר.
אז למה אנחנו כאן בעצם? ומה הקשר לכל זה ולאופנה?
התשובה היא שאנחנו כאן כדי לשבור את זה ולהוכיח שאופנה, לפחות בחלקה, יכולה לשבור את המוסכמות המגדריות וכן גם בגיל הצעיר ואצל ילדים!
אני עדיין רחוקה מלומר לכם להלביש לבן שלכם שמלה של אנה ואלזה… למרות שאם הוא רוצה ומרגיש עם זה בנוח לכו על זה, אבל אני כן כאן בכדי להראות לכם שאופנה יכולה להיות לגמרי יוניסקס ולשבור כמה מוסכמות מגדריות.
קודם כל נסבר את האוזן ונדגיש שליוניסקס יש ערך כלכלי וגלובלי- ככל שנקנה יותר פריטים שמתאימים לשני המינים כך תוכלו להעביר בין הילדים שלכם יותר בגדים ( שוב זאת בהתחשב בעובדה שיש לכם משני המינים בבית) ובכך לצמצם נזקי שופינג למינהם וכן לצמצם צריכה.
מה הכנסת לי פה עכשיו צמצום צריכה ואקולוגיה?
הרגלי צריכת הבגדים שלנו יצרו את אחת התעשיות המזהמות והמנצלות בעולם! כן כן לצערי שמעתם נכון…
בואו נתאר את התופעה קצת במספרים:
מדיי חודש מגיעים לביגודיות ויצו כ-15 טון בגדים מושומשים!
כמאה טון בגדים מועברים לתאגידי המחזור בחודש מיצו בלבד…עכשיו תחשבו על כמות העודפים שנוספת מהרשתות .
בניירובי- אפריקה, יש אתר פסולת לבגדים ששם נערמים מידיי יום 4 טון של בגדים משומשים
מפעלי טקסטיל מזהמים את סביבתם
החומרים שנפלטים בתהליכי הייצור מסרטנים וגורמים לבעיות פוריות.
במדינות המזרח הרחוק אנשים מועסקים בתת תנאים בתעשיית הביגוד. אגב בקניית תוצרת ישראלית – גם אם מיוצרת קצת מעבר לקו הירוק אתם למעשה מפחיתים צריכה סינית.
אגב…אם מתחשק לכם להרחיב בנושא צפו בסדרה בנושא של התוכנית – המערכת
https://13tv.co.il/item/news/the-system/season-05/episodes/season-5-episode-1-525794/
טוב עד כאן…נראה לי שזה מספיק מידע מבאס… בכל זאת אני בלוגרית אופנה…ולכן אני כאן כדי לומר לכם שאפשר גם אחרת. נכון, אני לא מתחייבת על הסף להפסיק לקנות ברשתות אבל בהחלט מחזיקה הרגלי צריכה קצת יותר אקולוגיים ומעדיפה איכות על כמות, בגדים שעוברים בין שלושת ילדי בצורה מכבדת ואסטטית כך שלא הייתם מזהים שמדובר בבגד של ילד שלישי ולא בגדים שנזרקים אחרי עונה…וכן גם אם מדובר בצריכה דרך אתרים כמו אליאקספרס… פשוט ללכת על איכות עד כמה שניתן.
צריכה אקולוגית? להעביר מהבן לבת? מהבת לבן ?
כן זו ממש לא בעיה…
פשוט יש לזה כמה כללי יסוד פשוטים מאוד ליישום…
1. הכלל הראשון הוא תמיד להעביר מידה בטרם הגיל…משמע בגד בנות מידה 4 יכול להתאים לבן בגיל שנתיים עד 3 . ובמידה והפריט עדיין מעט אוברסייז זה תופס ואפילו עוד יותר טוב . טיץ של הגדולה הוא לג׳ינג של הקטן או מכנס בגזרה ישרה ובשנה שאחרי לג׳ינג.
2. אוברסייז- בארון הבגדים של הבנים שלי אוברסייז היא אחת ממילות המפתח. הבנים תמיד לובשים מידה יותר גדולה . מעבר למראה הקול של האוברסייז והנוחות שבבגד שיושב לוז וכייפי יש לכך יתרון נוסף של חסכון כלכלי… בגד שהוא אובר סייז השנה ישמש אותנו גם בעונה הבאה ולעיתים גם יותר משתי עונות. אגב סווטשירט של הגדול הוא טוניקה מהממת בשילוב גרביונים וסניקרס לקטנה.
3. כמו שכבר אמרנו …העדיפו איכות ולא כמות- אני מאמינה שעדיף 3 פריטים איכותיים על פני 10 פריטים ברמה בינונית ( מקס צריך לעשות כביסה בתדירות קצת יותר גבוהה ) .
4. כלל רביעי- סיילים….הרבה פעמים נראה לנו שבגדי מעצבים ובגדי איכות יקרים משמעותית מהרשתות הגדולות אך לא תמיד אלו הדברים . אם נדע לבחור את הפריטים המוזלים או נעקוב אחר מבצעים נוכל להרוויח פריטים מעוצבים ואיכותיים במחיר של פריט מרשת גדולה.
5. פלטת צבעים – הבסיס הוא שצריך להסגר על קו מסוים וקשת צבעים שינחו אותנו בקניית הבגדים לאורך כל העונה. אין זה אומר שהכל צריך להיות חלק ומשעמם כדי שהמיקס אנד מץ יהיה קל אלא לשים לפרטים הכלליים.
6. כלל שישי -פרינטים- אנחנו צריכות לשים לב שניתן יהיה לשלב בין כמה שיותר פריטים למרות הפרינטים וההדפסים השונים. כלומר צריכה להיות חלוקה בין כמות המכנסיים החלקים והמקושקשים וכך גם עם החולצות , כדי שנוכל לייצר כמה שיותר התאמות.
6 כלל אחרון להפעם – נוחות…זה הנוחות. שהבד והגזרה יאפשרו מקסימום נוחות ותנועתיות . האמת שפה באה גזרת מכנסי השקי להצלה ! רוב מכנסי השקי עשויים בדים ממש נעימים והחופשיות באזור המפשעה מאפשרת תנועה בכיף …אני אישית גם ממש לא אוהבת כשהחיתול תופס לו איזה צד במכנסיים בגלל התפר כך ששקי זה מושלם !
לצורך העניין יש היום הרבה מותגי בוטיק קטנים עם בגדים איכותיים , חלקם מכותנה אורגנית שהז אגב נהיה סטנדרט… שניתן לרכוש במחירים דיי נוחים ואם לא אז להמתין לסיילים , אני לא אלאה אתכם בעלויות היצור הגבוהות של מותג קטן לעומת הרשתות הגדולות, אבל בגדול אם תקשיבו לכללים שנתתי לכם תחסכו גם לארנק שלכם וגם לזיהום הסביבתי.
אני אצרף לכם פה קישור לאינסטה שלי שם תוכלו לעקוב מקרוב אחרי מותגי הבוטיק שאנו לובשים:
https://instagram.com/sapiradler_sapkidz
להשאיר תגובה