צילום מאחת ועד עשר

היוש

הפוסט הזה יעסוק בצילום באופן כללי ובצילום ילדים בפרט ויתן טיפים שיעשו לכם את ההבדל :

1. הטיפ הראשון הוא רקע

והשאלה הנשאלת היא מה אנחנו רוצים להדגיש בתמונה? … את הרקע או את האובייקטים… ובמילים פשוטות את הרקע או את הילדים. במצב שבו אנחנו מעוניינים להדגיש את הילדים הייתי מציעה לבחור ברקע שקט יחסית כזה שיבליט אותם . לדוגמא קירות במרקמים שונים (אפור, לבן , קיר לבנים, שחור וכו').

ואם בכל זאת מדובר ברקע עם מורכבות ?

טוב זה כבר מוביל אותנו לטיפ הבא…

2. קומפוזיציה –

ובמילים פשוטות , מיקום האובייקטים על פני הרקע בתמונה והיחס בניהם משמע איפה הם ממוקמים בתוך הרקע. ברוב מצבי הצילום אנחנו נתקלים ברקע לא שקט כמו טבע (בטיולים) עיר, רחוב , הבית הפרטי שלנו וכו'… שימו לב מה אתם רוצים שיכנס לתמונה ומה מיותר ( אנשים , חפצים וכו') .

לדוגמא- בתמונה הראשונה יש נוף שדה חמניות מדהים אומנם החלק של העפר למטה בתמונה אינו תורם לתמונה וכן גם הבן הגדול שלי. התמונה השניה נקייה יותר ונעדרים בה החלקים שאינם תורמים לקומפוזיציה – משמע לתמונה הכללית.

עוד טיפ בהקשר לקומפוזיציה…לפעמים בזמן אמת קשה להתמקד בדיוק בקומפוזציה שאתם רוצים . נסו לצלם תמונה רחבה יותר מזו שאתם רוצים וחתכו אותה לאחר מכן באיזו דרך שתראו לנכון .

לדוגמא:

מכאן אנחנו עוברים לטיפ הבא…

3. מיותר

קורה שצילמנו תמונה מעולה אך מכיוון שלא הכל בשליטתנו… נכנסו לנו אובייקטים לא רצויים תוך כדי צילום, או שיש אובייקטים שמן הסתם לא נוכל להזיז ולהפטר מהם במציאות . לכן ישנה תוכנה מעולה ב play store שעוזרת לנו להפטר מאובייקטים מיותרים – touch retouch.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.advasoft.touchretouch

תמונה שעברה ניקוי…בחיים לא תנחשו שהיו עוד אנשים מאחור.

דוגמא נוספת

וזה מוביל מן הסתם לטיפ הבא

4. פוקוס-

כאשר מצלמים אובייקט , במקרה שלנו ילד, בתוך נוף צריך ללחוץ על פוקוס כדי שהדגש בתמונה יהיה עליו. נסו מידיי פעם לקחת את זה עוד צעד קדימה ותנסו גם את פונקציית ה- portrait mode שיש היום במצלמות של רוב הסמארטפונים. זו פונקציה שיוצרת עוד יותר הדגשה ועומק של האובייקט לעומת טשטוש קל של הרקע מסביבו.

כמובן שגם טשטוש האובייקט יכול ליצור תמונה קסומה

5. תקריב

תקריב של עדשה דיגיטאלית ,כזו שיש במצלמות של סמארטפונים, טובות ככל שיהיו, לרוב מפקסל את התמונה ( נראה כמו נקודות קטנטנות ). נסו להתקרב לאובייקט באופן פיזי זה ישמור על איכות התמונה.

6. תאורה –

בקצרה :

* צילום בחוץ

* אור טיבעי – ולא אור מנורה כיוון שהוא

מוסיף הצללה וגוונים לתמונה.

* חדר מאור היטב !

פחות מזה התמונה תצא מפוקסלת או מטושטשת. אגב השתדלו גם להמנע מפלאש משתי סיבות :

הראשונה היא שצילום עם פלאש לא בריא לעיני ילדים והשניה מכיוון שגם לפלאש יש השפעות לאו דווקא מחמיאות על התמונה. ( הצללה מיותר ,שינוי צבע וכו').

ועוד קצת על תאורה…

נסו לצלם בכיוון השמש בשעת שקיעה לדמות מוצללת אך לתמונה קסומה.

חפשו את השמש בין השיחים , הבניינים והעצים לאפקט קסום של קני שמש טבעיות.

7. כמות

צלמו מספר רב של חזרות מאותה תמונה ובסופו של דבר תצא אחת מוצלחת. (מקסימום את השאר מוחקים).

8. טיבעי

בצילום ילדים , מלבד אותן תמונות שהם עומדים יושבים ונמצאים במנח של חוסר תנועה, נסו לצלם אותם במצבים טבעיים , תנו להם לצחוק , לקפוץ ולרקוד בזמן הצילום או ליזום תנוחות מצידם.

מספר דוגמאות שהיו יוזמת הבנים שלי

8

9. זווית צילום-

השתדלו תמיד לצלם בגובה המצולמים, משמע שבצילום ילדים לרוב נצטרך לרדת לישיבה על הברכיים ולפעמים נמוך יותר.

בנוסף , הקפידו גם להחזיק את הסמארטפון בערך במרכז האובייקט. לדוגמא, בצילום גוף הסמארטפון יהיה בערך מול אזור המותן של המצולם… בפנים בערך בין האף לסנטר וכן הלאה…

ועוד פרט אחד שוב בעניין, אנשים רבים נוהגים להחזיק את הסמארטפון עם נטייה קלה בזמן צילום. הקפידו להחזיק אותו ישר על מנת להמנע מזווית לא פרופורציונליות בצילום.

10. עריכה

אין מה לעשות בצילום הסמארטפונים לא תמיד התמונה תצא מושלמת , האמת שכמעט אף פעם. השתמשו בתוכנות לעריכת תמונות ( גם אינסטגרם עושה עבודה נהדרת בעניין) כדי לשפר את כל מה שדברנו עליו לאורך כל הפוסט… פוקוס, תאורה, הצללות, שמש, שיפור הפריים על ידי חיתוך התמונה והסרת חלקים שאינם תורמים לקומפוזיציה, זוויות , מחיקת אובייקטים מיותרים, צבעים , חידוד וכן הלאה. גם הצלמים הגדולים ביותר עורכים את התמונות שלהם בטרם השימוש.

בסופו של דבר הכי חשוב שתהנו ! כי צילום הוא בסך הכל לכידת אוסף של רגעים צרופים ויקרים מפז בכדי שיוכלו להשאר איתנו לעוד שנים רבות !

ובהצלחה בסשן הבא !

אשמח לעדכונים שלכם ושיתוף חוויית הצילום.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: