אופנת ילדים…
מה הקשר בינה לבין רשתות חברתיות? השינויים שחלו בה לפני ואחרי עידן הרשתות החברתיות- בדגש על קבוצות פייסבוק ואינסטגרם ומה ההשפעה שהייתה להן עליה ?
על כל זאת ועוד נדבר בפוסט שלפניכן.
בואו נזכר רגע… 7 שנים אחורה, אם חשקה נפשך בבגדי ילדים לא היו אפשרויות רבות. היו מעט מותגים מוכרים וגדולים כמו שילב, פוקס וגולף, זארה דאז היו מאוד דלים במידות קטנות ( לצורך העניין כשבן נולד 6 וחצי שנים אחורה הם לא החזיקו ניו בורן , והמידה הקטנה ביותר היתה 3-6 ). במקביל לאלו היו כל מיני בסטות ומציאונים של בגדי ילדים וכן ממש מעט מותגים וחנויות בוטיק כמו לילי ותום מנווה צדק, מריונטה משוק הפשפשים, מיה בגדים שילדים אוהבים , ילדות קסומה, סטאר ג׳לי , גיטה, baby rock וטפליא .
בעוד בארץ תחום האופנה והלייף סטייל לילדים נמצא ממש בחיתוליו ורוב האנשים קונים בגדי ילדים בעיקר בשוק ובמציאונים למינהם, בחו"ל הוא כבר כמה צעדים קדימה ואני אגב, נחשפת אליו בעיקר דרך האינסטגרם… ומפנטזת.
אני זוכרת את עצמי מסתובבת עם בן- הגדול מבין חבורת המפלצות, בערך כבן שלושה חודשים (הגיל שסוף סוף יכולתי להפסיק להלביש ניו בורן) לבוש בשחור , אפור ומלא כוכבים, שונה מכל נוף התינוקות סביבו, ואני גם זוכרת איך אנשים היו מגיבים אלינו אז : " שחור ? למה להלביש תינוק בשחור ? למה לא כחול?



במקביל לזה, איפשהו לפני קצת יותר מ- 6 שנים השוק הזה מתחיל להתעורר יחד עם מותגים כמו מיננה הדיי טריים בשוק, שעד כה שיווקו במספר מאוד מצומצם של חנויות שהיו מיועדות למוצרים שלהם בלבד ועתה נכנסו לרשת מוצצים ומתחילים להרחיב פעילות, קסטרו שפותחים את קסטרו ילדים- רשת בת לבגדי ילדים, מנגו שמתחילים להכניס לחנויות מחלקות ילדים, Nununu , אתר נקסט נכנס לארץ והופך לסופר פופולרי בזכות המחירים הנוחים, האיכות והשירות המהיר וכן הלאה. כמובן שלכל אילו מתווסף השחקן המרכזי שנכנס לארץ בתקופה הזו – הלו הוא הדוד אלי (ואם לא הבנתם אז אליאקפרס).
אז… התגובות ללבוש של בן היו אפילו יותר מתפלאות: גולגלות ? לילד? למה? כן כן, גולגלות ! קניתי כל גולגולת אפשרית! כל פריט שחור שהיה עליו כוכבים גולגלות (כי זה הורס וכבר אז היה הכי פרקטי שיש).
ולא רק שאני קונה פריטים שכאלה אני גם מצלמת המון ומעלה לסושיאל – במיקוד על אינסטגרם. אל תדאגו, כמובן שגם זה סחף מבחר של תגובות החל מאיזה יפה הוא לבוש ! איפה קנית? על איזה מידה את ממליצה? ועד ל: השתגעת ! מי מעלה תמונות של ילדים לרשת? איך יש לך אומץ זה העין הרע! (טפו טפו טפו 😉 .
כן…. לפני שש שנים , בארץ, להעלות תמונות של ילדים לרשת לא היה כל כך לגיטימי ובנינו גם אמצעי הצילום אז לא היו כמו היום.









הזמן עובר ובן כבר בן שנתיים פלוס , דור בן קצת פחות משנה ויחד עם הצמיחה של התכנים שקשורים בילדים בסושיאל, וקבוצות הפייסבוק בנושא אמהות והורות , גדל גם מבחר מותגי הבוטיק בשטח. טוליברט האהובים עלי מצטרפים לשטח, kid a ופרדי ביב, גם ריהוט הבוטיק נכנס כמו פיסז ו- all about the kids וכן מותגי טקסטיל כמו minimine , nogili, ndoto ועוד.
בשלב הזה העלאת תמונות של פעוטות וילדים לסושיאל ולאינסטגרם בפרט , עדיין ברובה נתפסת כלא לגיטימית, אבל הענף בסוג של טיסה מהירה קדימה ומתחיל לקבל תפנית חיובית. אני אגב, ממשיכה בשלי וזורמת איתו – אז שחקנית כמעט בודדה בנוף בארץ.
בנקודה הזו חלה תפנית נוספת שמשפיעה על העלילה בדמות של מצלמות סמארטפונים וצילום בסמארטפון. כשאיכות הצילום בסמארטפונים עולה וכל אחד כעת יכול לצלם את הילדים בכל סיטואציה ובכל מקום ולהעלות ישירות לרשתות החברתיות.
יחד עם הלגיטימציה שעולה בארץ בכל הנוגע לחשיפת ילדים ועולם האופנה והלייף סטייל שלהם ברשתות חברתיות , ממשיך לעלות מספר מותגי הבוטיק בתחום, ואיפשהו לפני שנתיים וחצי נוצר גל אדיר של מותגי בוטיק לילדים שנפתחים ומתפתחים כמו טינונו nasha, Petit wild, abalulu, wild rabbit, mayaya ועוד . למעשה העליה בחשיפה של ילדים ברשת למעשה יצרה קרקע פוריה לעסקים מהתחום.






אך עם כל הכיף שבזה יש גם הרבה עצב כיוון שהתחום בארץ קשה מאוד, עלויות הייצור גבוהות, עלויות יבוא גם הן גבוהות והקהל הישראלי שעד ממש לא מזמן היה רגיל לרכוש בעיקר במציאונים למינהם עדיין מתקשה ברובו לעכל את השינוי התפיסתי של השקעה באופנת ילדים וכן עסקים רבים בתחום אינם שורדים .
עכשיו בואו נעצור לרגע על הנקודה הזו , נדגיש ונסכם את הכל :
אם לציין את הדרך והתפנית שהתחום עבר בסושיאל באופן ספציפי: היום אפשר למצוא מאות פרופילים שלמים שעוסקים בנושא של אופנה ולייף סטייל לילדים, אם זה עסקים מהתחום, בלוגרים מובילים דיעה עם מיקוד בתחום ואם זה כחלק מפרופילים שעוסקים בהורות או אפילו עסקים שמשדרים קצת את מה שקורה מאחורי הקלעים של העסק תוך חשיפה כל חיי המשפחה האישיים שלהם . שינוי שהשפיע באופן חד משמעי על תחום אופנת הילדים.
מדובר באחד התחומים שעברו את השינויים הכי משמעותיים שהיו פה בשנים האחרונות. מעבר למהפכת הקניות און ליין שאגב גם היא קשורה ותרמה לעניין, אבל עליה נדבר בפעם אחרת. הרי שעד לפני כמה שנים בודדות רוב הקהל היה רוכש בגדי ילדים כפי שהוא רוכש כלים חד פעמיים – משמע לקנות בזול, להשתמש מספר פעמים בודדות ולזרוק (כבר אמרתי שהייתי עוף בודד בחשיבה שלי אז?!?). אנשים לא חפשו אז את הייחודיות ובטח ובטח שלא חפשו את האיכות. היום התפיסה השתנתה, אנשים מחפשים את שני אלו ועוד, בכל מה שקשור לאופנת הילדים שלהם וכן גם מוכנים לשלם על זה .
גם נושא איכות הסביבה (בהקשר של לבש וזרוק) וניצול עובדים נתן לגיטימציה לרכוש מוצרים איכותיים שמיוצרים ללא ניצול ועם מינימום של זיהום סביבתי, כאלה שאפשר לרכוש, להעביר מילד לילד ולמנוע ייצור ופסולת מיותרים.
אגב כאחת החלוצות בתחום ,היום אני גם יודעת בוודאות שלבלוג שלי היתה ויש השפעה גדולה מאוד על השינויים שחלו בתחום הארץ . החל בדרך שבה הם תופסים ומעריכים את תחום האופנה והלייף סטייל לילדים וכן בהרגלי הצריכה שלהם.
ואם לסיים את זה במשפט אחד, ואולי קצת יותר , הסושיאל העלה את אופנת הילדים הארץ למודעות ושינה לחלוטין את הדרך שבה אנשים תופסים אותה ולי נותר לקוות שזוהי תיהיה נחלתם של רבים יותר.




להשאיר תגובה